Nyt hygiejnekursus hos PMU

Det første hold bestod idag PMUs nye hygiejnekursus. Det var nogle stolte unge, der modtog deres kursusbeviser for at have gennemført hygiejnekurset og den efterfølgende test.

Kurset er et tilpasset hygiejnekursus for PMUs unge. Kurset tager udgangspunkt i arbejdet med fødevarer i PMUs køkken og Café Lige efter bogen samt andre steder i PMU, hvor eleverne producerer, anretter eller på anden måde har berøring med fødevarer. Hygiejnekurset er opdelt i lektioner, der består af både teoriundervisning, praktiske opgaver og opgaver, hvor der indgår forskellige kreative elementer og små film. Hygiejnekurset havde fokus på fødevarehygiejne, hvor blandt andet egenkontrol, mikroorganismer og personlig hygiejne var temaer, der blev gennemgået og arbejdet med.

Undervisningen blev idag rundet af med en kort test, hvor de unge fik mulighed for at vise, hvad de havde lært ugen igennem. En test de alle bestod.

Ændret lovgivning åbner muligheden for en målrettet undervisning

Når PMU nu kan afholde egne hygiejnekurser, skyldes det en ændring i lovgivningen omkring uddannelse i fødevarehygiejne. Tidligere var det et lovmæssigt krav, at man havde deltaget i et særligt 18 timers kursus i fødevarehygiejne, som skulle afsluttes med en prøve. Det var en tilgang og undervisningsform, som ikke var målrettet og tilpasset unge med særlige behov.

Nu må virksomheder selv instruere eller uddanne medarbejdere eller elever i fødevarehygiejne, så det står i rimeligt forhold til det arbejde, de udfører. Virksomheder – og PMU – er således i stand til selv at tilrettelægge og udbyde undervisningen. Det er således blevet muligt at tilpasse undervisningen, så den er målrettet PMUs unge.

Godt gået 🙂

Gruppebillede2

Holdet sammen med faglig vejleder og kok Henrik Helldorf

[ssba_hide]