Bæredygtighedsfestival i Aalborg den 9. september

Den 9. september åbner Aalborg Kommune bæredygtighedsfestivalen i Aalborg. Formålet med Bæredygtighedsfestivalen er at skabe opmærksomhed om de mange lokale initiativer, der findes inden for bæredygtighed samt inspirere til en mere bæredygtig adfærd. Og blandt initiativerne og boderne er PMU også repræsenteret – med hele to boder faktisk. Du kan nemlig både møde PMUs butik Socialøkonomiske Ruth og PMUs bæredygtige pølsevogn.    

 

Socialøkonomiske Ruth

Socialøkonomiske Ruth er med under kategorien bæredygtigt forbrug, men repræsenterer også det socialt bæredygtige. Butikken medbringer produkter fra PMUs værksteder og produkterne er designet og håndlavet af de unge og deres faglærere. Fælles for produkterne i Ruths bod er også, at de er lavet ud fra en bæredygtig tilgang, hvor hvert produkt “tager den tid det skal tage” at producere. En del af produkterne er ligeledes reuse, hvor gammelt materiale får nyt liv. Overskud fra Socialøkonomiske Ruth går til nye initiativer og projekter for socialt udsatte. Du kan finde Ruths bod på Gabels Torv den 9. september fra kl 10.00-16.00. 

 

Den bæredygtige pølsevogn fra PMU

Pølsevognen er med under kategorien bæredygtig mad. Den bæredygtige pølsevogn byder på hjemmelavede bæredygtige pølser af grise fra PMUs frilandslandbrug Lyngsågård. Hertil hjemmelavet og økologisk brød og tilbehør. Maden er lavet i PMU Catering & Køkken, som også vil bemande vognen på dagen sammen med Lyngsågård. Du kan finde pølsevognen på Gammeltorv i Aalborg den 9. september fra kl. 10.00-16.00. 

 

Du kan læse meget mere om festivalen på www.bæredygtighedsfestival.dk