Besøg fra Christiansborg med fokus på beskæftigelse for unge med særlige behov

Mandag den 3. december havde PMU besøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og formand for beskæftigelsesudvalget Bent Bøgsted. De to folketingsmedlemmer blev vist rundt af forstander Conrad Andreasen og viceforstander Solveig Vejen, hvor de besøgte et udvalg af PMUs 13 værksteder. Besøgets formål var blandt andet at vise i praksis, hvordan uddannelsessteder med produktionsværksteder kan noget helt særligt i forhold til at udforme beskæftigelsesrettede indsatser til unge med særlige behov. Derfor var det også vigtigt, at beskæftigelsesministeren fik lov til at hilse på de unge og se det arbejde, de unge og faglærerne udfører på PMUs værksteder. 

Lidt i syv mandag morgen trillede ministerbilen ind på PMUs parkeringsplads på Ole Rømers Vej i Sindal. Her blev beskæftigelsesministeren og beskæftigelsesudvalgsformanden taget imod af forstander Conrad Andreasen og budt på kaffe og morgenbrød lavet af PMU Køkken og Catering. Rundvisningen begyndte ved køkkenværkstedet, hvor chefkok Lasse Winther fortalte om arbejdet i køkkenet og om vigtigheden i at involvere de unge i alle dele af køkkenarbejdet. Hos smedene Jens Peter Vejen og Peter Højfeldt på Drivhjulet blev ministeren præsenteret for de mange smedjeprodukter, hvor arbejdsprocesserne tilpasses hver af de enkelte unge. På træværkstedet Danmade viste faglærer Per Falk og hans unge billeder af deres nyligt opførte bålhytte i Mosbjerg, hvor alle mand havde taget del i hele processen. Hos PMU Fragt blev vognene vist frem af faglærer Jan Forslund og PMUs elev Oliver fortalte om hans dagligdag som chauffør. Besøget blev afsluttet ved PMU Cykel- og autoværksted, hvor faglærer Jan Frederiksen fortalte om værkstedets arbejde og undervisning, alt imens en noget forundret kunde ventede på at beskæftigelsesministerens besøg var slut, så han kunne få repareret sin plæneklipper.  

Med på rundvisningen var også Esben Kullberg sekretariatschef for Foreningsfællesskabet Ligeværd, som repræsentant for uddannelsessteder som PMU på landsplan. 

PMU siger tak for besøget og den store interesse som både Troels Lund Poulsen og Bent Bøgsted udviste.

 

Billeder af: Basen – det kreative mediehus