Digisafe – ny app til unge med særlige behov

Igår blev Digifafe endelig lanceret på hhv. Appstore og Google Play. Digisafe er lavet specielt til unge med særlige behov. Appen er et værktøj og et spil, som skal gøre det nemmere at lære om og forholde sig til det digitaliserede offentlige Danmark, sociale medier og lignende. Appen er gratis og består af fem spil.

Appen er et fantastisk hjælpemiddel til alle, der har svært ved at gennemskue og overskue den digitale udvikling. Der er taget hensyn til de udfordringer, man kan have i forhold til at bruge de gængse platforme og du bliver guidet igennem alle trin, imens du gennemfører de forskellige levels. Prøv det engang – vi er sikre på, at du vil blive imponeret.

De fem spil

Appen indeholder fem spil, som hver omhandler et område:

IMG_5126

NemID – Et interaktivt værktøj som giver forståelsen af hvordan NemIDs bruger-id, nøglekort og kode bruges, når der logges på NemId.

Sociale medier – Et interaktivt værktøj, som fokuserer på privatlivsindstillinger.

Sikker e-handel – Et interaktivt værktøj med fokus på, hvordan man handler på internettet og hvad man skal være opmærksom på.

Digital post (e-Boks) – Et interaktivt værktøj som fokuserer på, hvordan e-Boks åbnes og post findes, samt en guide til øvrige funktioner.

Digisafe-hjælper og Skype – DigiSafe på Skype er unge frivillige fra VIA UC, som vil støtte en i at bruge værktøjerne og med at klare udfordringerne. Den tjeneste vil have åben med frivillige tirsdag fra 15-17 og torsdag fra 19-21. Uden for åbningstiden kan man bruge hjemmesiden og finde sine svar der.

På DigiSafges hjemmeside www.digisafe.dk kan du afprøve app’en og finde flere oplysninger om læringsspillene, samt links til støtte til at være en aktive del at den digitale verden.

DigiSafe og PMU
Du kan læse meget mere om Digisafe, som er udviklet af Ligeværd, på Ligeværds hjemmeside eller på www.digisafe.dk.