Fra fed ide til færdig kontorhytte

 PMU Sindal

I slutningen af september 2016 fik PMUs træværksted DanMade en spændende forespørgsel; kunne de tegne og udforme en kontorbygning, der skulle leveres i Frederikshavn. De sagde ja tak til udfordringen. Der blev efterfølgende lavet tegninger og produktionsplaner, og udfordringen blev kombineret med et 4 ugers kursusprogram, som var obligatorisk for alle elever på værkstedet.

Af faglærer på DanMade Per Falk

Du kan se billeder fra projektet nederst i dette indlæg. 

I uge 40 startede kurset intro til træ og maskiner, hvor eleverne blev præsenteret for projektet. Eleverne syntes, at det lød spændende og måske også lidt svært. Alle ville dog gerne være med og de gik løs på opgave med stort mod og engagement.

Huset skulle laves i elementer, der senere kunne blive samlet på byggepladsen i Frederikshavn. Det skulle opbygges, så det kunne anvendes som kontor året rundt og dette krævede, at vi skulle forholde os til alle elementer i bygningsdelene lige fra beklædning, vind- og dampspærre, isolering og vindafstivninger til færdig tagkonstruktion.

En vigtig del af indholdet på kurset handlede om forståelse for og forarbejdningen af materialer, og det blev der rig mulighed for at fordybe dig i på dette projekt. Eleverne fik også hurtigt en forståelse for betjening og sikkerhed ved brug af store maskiner og kunne se formålet med at lære dette på grund af den autentiske opgave.

I de følgende uger fortsatte kursusrækken med Byggeri og maskiner, og der blev arbejdet flittigt med projektet i hele perioden.

Det færdige produkt

Det tog os en uge at samle elementerne, lægge tag på og beklæde indvendigt. Det var en rigtig god uge med mange gode oplevelser og spændende udfordringer. 

Det er altid et stort øjeblik for alle elever, når det produkt, man har fremstillet, skal afleveres ved en kunde. Det var en stor dag for vores elever og jeg tror, at de vil huske denne dag længe på grund af de mange positive og anerkendende kommentarer.

Vi arbejder lige nu med at få et nyt spændende projekt i hus og håber, at dette lykkedes fordi disse større projekter skaber motivation og sammenhold på værkstedet og derfor også bedre mulighed for læring. 

Med venlig hilsen

Faglærer 

Per Falk

Kursus hjemme på Danmade
Mick holder fast
Huset
Huset samlet
Huset klar til afsendelse
Huset er klar til at blive sat op
Placering af huset
Sebastian
Så står det klart
IMG_0412