Landbruget Lyngsågård

Lige udenfor Lyngså ligger PMUs Landbrug Lyngsågård. Her har landmanden Mathias sin daglige gang sammen med husets unge. Gården ligger i dejlige og rolige omgivelser tæt på Vendsyssels østkyst. 


Livet på gården

Som ung på gården er man en del af et team, der hjælper hinanden med at passe og pleje gården og dyrene. De unge lærer at drive landbrug og får en naturlig indsigt i landmandslivet – og de spændende udfordringer som følger.

Staldene, bygninger og maskiner skal vedligeholdes. Markerne skal dyrkes og gårdens æsler, geder, køer, får og grise skal alle fodres, passes og plejes hver sag.
Der er selvfølgelig også tid til at dyrke egne interesser og der er blandt andet mulighed for at deltage i lerdueskydning, havfiskeri og almindelig fiskeri. Gården har desuden Gokarts i vognparken, som bliver flittigt benyttet af gårdens unge. Hertil kan man selvfølgelig også deltage i PMUs mange andre fritidsarrangementer ligesom man kan deltage i UFL-klubben. Der er også mulighed for at tage egen hest med på gården. 


Du kan bestille frilandskød

Frilandskødet fra gården er meget populært og blandt andet kokken fra PMUs køkken er en ivrig køber af det gode og velsmagende kød. Dyrene er opdrættet under de bedste forhold og har tilbragt størstedelen af deres liv på Lyngsågårds marker. 

Du kan som både privat og erhverv også bestille kød fra gården. Du kan alt efter sæson bestille frilandskød fra både grise, kalve, kvier og lam. De er alle opdrættet under naturlige og gode forhold og er medicinfri. Du er mere end velkommen til at besøge gården og besigtige inden handlen. Du kan også selv bestemme vægten; om du gerne vil have magert eller lidt federe kød. 

Du kan bestille ved at skrive til landmand Mathias Dunker på mda@pmu.dk. Du kan også kontakte Lyngsågård via deres Facebookside. Gården har et godt samarbejde med slagtere i hhv. Sæby og Hjallerup. Gården leverer til slagteriet og du aftaler selv med slagteriet, hvordan dit kød skal fordeles.  

Besøg gården
Lyngsågård åbner ofte dørene for besøgende. Det kan både være unge, der gerne vil uddannes på gården, men også fra børnehaver, skoleklasser og andre grupper. Kunne du tænke dig at besøge gården, kan du kontakte landmand Mathias Dunker på mda@pmu.dk eller på mobilnr. 20 53 68 53. 

 

Lyngsågårds officielle åbningstider er: 
Mandag til fredag fra kl 08.30-15.00

Vi holder til:
Sønderklitvej 25, Lyngså, 9300 Sæby
Kontakt os på Tlf. nr. 20 53 68 53

Find os på Facebook:

 

 

 

Tilbage til værkstedsoversigten