Marianne Jelved: “Ung fra PMU er en helt fra den virkelige verden”

Berlingske bragte i februar måned 2014 et interview med kulturminister Marianne Jelved i forbindelse med afslutningen på vinter-OL. I interviewet udpeger og beskriver Marianne Jelved sine egne helte – heriblandt en ung fra PMU:

Jeg har arbejdet meget med handicappede børn, og jeg var formand for Landsforeningen Ligeværd. Da jeg holdt en tale for en gruppe unge mennesker på PMU (uddannelsessted for unge med særlige behov, red.) sagde jeg til dem, at hvis deres liv gik helt i stykker, skulle de bare skrive til mig.

Tre år senere mødte jeg en af de sent udviklede piger i en forening, hvor hun rejste sig op og sagde »jeg kan godt huske, hvad du sagde for tre år siden, Marianne, og det har været dejligt at vide, at jeg kunne skrive til dig, hvis min verden gik i stykker. Men det gjorde den ikke. Jeg har klaret den.« Det er en helt fra den virkelige verden.

Vil du gerne læse hele interviewet i Berlingske? Så klik her