PMU åbner botilbud for 16-18 årige

[ssba_hide]

Fra 1. august 2015 kan PMU byde velkommen til de første 16-18 årige i et af vore botræningshuse. PMU er nemlig i disse dage ved at blive godkendt til også at huse unge med særlige i behov i alderen 16-18 år. Med tilbuddet Portalen er det således også blevet muligt for de 16-18 årige at supplere deres STU-forløb eller lignende med en bodel.

Hidtil har det kun været muligt at bo hos PMU, hvis man var over 18 år, men det bliver ændret efter sommerferien. Socialtilsynet Øst har gennemgået PMU og godkendelsen af Portalen er nu godt på vej. Det betyder, at PMU forventer fra 1. august 2015 at kunne åbne botræningshuset Portalen for unge under 18 år.

Portalen 

Botræningshuset, som de unge skal bo i, er placeret på Concordiavej 4 i Kvissel og vil være døgnbemandet med sovende nattevagt. Der er plads til 6 unge i alderen 16-18 år i Portalen. Til botræningshuset vil der desuden være tilknyttet mere end 6 medarbejdere fra PMU. Samtidig åbner PMU for et andet tilbud i sidehuset Concordia, hvor der er plads til 6 unge i alderen 18-25 år.

Navnet Portalen er valgt til tilbuddet, fordi det symboliserer, at den unge går ind af en magisk dør, og år senere kan gå ud af samme dør som et større og klogere ungt menneske, der er godt rustet til at møde fremtiden.

DSC03750Daglig koordinator Jenny Krogh

Portalens daglige koordinator er pædagogisk vejleder Jenny Krogh. Vil du gerne vide mere om Portalen, kan du kontakte Jenny på tlf. nr. 29 16 64 26. Det vil altid være muligt at få en rundvisning i Portalen – du skal blot kontakte Jenny, så vil hun hjælpe dig.

Vil du vide mere om lovgivningen og visiteringen til Portalen, kan du kontakte viceforstander og socialrådgiver Solveig Vejen på sv@pmu.dk eller 96 78 14 03

Lovgivningen bag

Tilbuddet for de 16-18-årige er tilknyttet Servicelovens §66. Vi er i øjeblikket i gang med at udfærdige materialerne om tilbuddet, indtil da kan du læse mere om lovgivningen bag §66 tilbuddet her. Tilbuddet i sidehuset Concordia er tilknyttet Servicelovens §107. Du kan læse lovgivningen bag tilbuddet bag §107 her.