PMU-unge fragter nødhjælpsvarer til Bosnien

Onsdag den 11. juni 2014 kl 5.00 drager tre unge og to faglærere fra PMU Fragt til Bosnien for at aflevere 90 kasser med nødhjælpsvarer. Det er en omfangsrig tur og bliver en spændende oplevelse for de tre unge fra PMUs fragtværksted Daniel, Martin og Stephen.

Bosnien har brug for hjælp
I slutningen af maj blev Bosnien ramt af massive oversvømmelser – de værste i 120 år. Oversvømmelsen gav store materielle skader og selvom situationen for hver dag stabiliserer sig, lider særligt de små samfund i Bosnien stadig under de mange ødelæggelser. PMU har derfor indgået et samarbejde med frivillige kræfter fra Dansk Forening Behar Hjørring og Barnets Håb Aalborg, som har indsamlet både mad, hygiejneartikler og tøj til befolkningen i Bosnien. PMU har stillet personale, biler og benzin til rådighed til den 3000 kilometer lange tur til Bosnien og hjem igen. 

Nødhjælpsarbejdet og læring går hånd i hånd
PMU ser det som en hel unik mulighed for de tre unge at få en positiv oplevelse, hvor de hjælper andre i nød. PMUs forstander Conrad Andreasen ser det både som en udfordring og en tillidsvækkende opgave for de unge:

Det er en læringsrejse, der stiller krav til drengenes faglighed, udholdenhed, koncentration og sociale kompetencer. Samtidig fortæller drengene mig jo også, at de er glade for den tillid, vi giver dem og at de vil opfylde det ansvar, de har for at løse den vigtige opgave i fællesskab.

Undervejs vil de to faglærere Bent Ole Toft og Jan Forslund guide de unge.

Social ansvarlighed er en del af PMUs DNA
I PMU mener vi, det er vigtigt, at vi engagerer os i det sociale arbejde og også det sociale arbejde på tværs af Danmarks landegrænser. PMU er i bund og grund selv et socialt projekt og det er en del af vores DNA at støtte andre projekter. Det er derfor heller ikke første gang, at PMU støtter velgørende projekter. Vi har tidligere bygget naturlegepladser i Rumænien. Hertil har vi et løbende samarbejde med specialskoler i Ungarn og så deltager vi desuden i de landsdækkende nødhjælpsindsamlinger.

Turen til Bosnien varer 6 dage og vi vil løbende modtage opdateringer og billeder fra de fem rejsende.

Tip! Du kan se flere billeder fra pakningen af varebilerne på vores Facebookside.